Због премлаћивања комшије Милану Лукићу, једном од оптужених за смрт Драгана Гајића, двије године затвора

Небојша Томашевић
Због премлаћивања комшије Милану Лукићу, једном од оптужених за смрт Драгана Гајића, двије године затвора

БАЊАЛУКА - Милан Лукић звани Мића (21) из Бањалуке, оптужен да је са суграђанином Марком Бајићем (30) на смрт претукао комшију Драгана Гајића (61), закључио је споразум о признању кривице с Окружним тужилаштвом и пристао да му за оно што је урадио буду досуђене двије године затвора.

Споразум је прихватило вијеће бањалучког Окружног суда, након чега је раздвојен поступак против оптуженог Бајића, коме је суђење настављено.

Његов бранилац Марко Микеш казао је да они нису закључили споразум о признању кривице јер се Бајић не осјећа кривим за оно за шта га терете.

Према оптужници Лукић и Бајић напали су Гајића 28. августа 2018. године код његове зграде у улици Косовке дјевојке у бањалучком насељу Старчевица. Наведено је да је инцидент избио јер им Гајић није дао цигарете након што их је једном већ почастио. Несрећног човјека су тукли рукама и ногама те тешко повриједили. Престали су да га ударају када су станари зграде загаламили на њих. Гајић је након инцидента са тешким повредама превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је преминуо два дана касније. Бајића и Лукића оптужница терети за кривична дјела тешка тјелесна повреда са смртном посљедицом и напуштање немоћног лица. За ова кривична дјела предвиђена је казна од три до 12 година, односно од двије до 10 година затвора.

Током истраге утврђено је да су Лукић и Бајић сједили на брду изнад продавнице "Мој маркет" у улици Косовке дјевојке, гдје су пили пиво када је наишао Гајић. Лукић је, наводно, од њега тражио цигарете и Гајић је дао по једну обојици те сјео на оближњу клупу. Послије неког времена младићи су поново затражили од њега још цигарета, а када им је рекао: "Дао сам већ, шта сад хоћете" и кренуо од њих, напали су га. Прво га је Бајић ударио ногом и оборио на земљу, након чега се батинању придружио и Лукић па су обојица несрећног човјека ударали ногама по глави и грудима. У оптужници против Лукића и Бајића је наведено да су они били свјесни да својим поступцима могу да тешко повриједе Гајића и да су то хтјели. Наведено је и да су били способни да схвате значај дјела и да управљају поступцима. Незванично сазнајемо да је током истраге у полицији Бајић казао да је Гајића тукао Лукић и да он није у томе учествовао. Лукић и Бајић су били у притвору након хапшења, а пуштени су на слободу крајем септембра.

Досије

Марко Бајић је познат по кривичним дјелима и осуђиван је, док је Милану Лукићу због сукоба са законом изрицана мјера појачаног надзора надлежног органа социјалног старања. Бајић је осуђиван у Основном суду у Бањалуци за тешке крађе, оштећење и одузимање туђе ствари, шверц наркотика. Углавном је добијао условне осуде и новчане казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана