Врховни суд РС: Подстанару 11 година за убиство предсједника кућног савјета

ГС
Врховни суд РС: Подстанару 11 година за убиство предсједника кућног савјета

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду Едину Агићу (33) и правоснажно га осудио на 11 година затвора због убиства Јелисије Ђукића (70) из Добоја, предсједника кућног савјета зграде у којој је становао.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић каже да је одлука донесена након што је судско вијеће одбило жалбе тужилаштва и одбране.

"Жалбе су одбијене као неосноване и у потпуности је потврђена првостепена пресуда Окружног суда у Добоју", рекла је Деспотовић.

Злочин се догодио 14. августа прошле године око 16.30 часова на ходнику зграде у којој су у вријеме злочина становали Агић и Ђукић.

"Након вербалне препирке Агић је, знајући да се ради о старијој особи, крхог здравља и слабије ухрањености, изударао Ђукића рукама и ногама у предјелу главе, врата и грудног коша. Ти ударци су код Ђукића довели до оштећења функције виталних органа, прелома ребара и других повреда од којих је преминуо", наводи се у пресуди.

Агићу је казну му је урачунато вријеме проведено у притвору од 14. августа 2021. године.

Убијени Ђукић био је предсједник Кућног савјета зграде у којој је Агић са невјенчаном супругом становао као подстанар.

У вријеме овог злочина с Агићем је била његова партнерка Биљана Ј. (60) која је након убиства хапшена, али она није оптужена.

Према незваничним информацијама, мотив злочина су конфликти које је овај пар имао са жртвом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана