Требињaц иде у затвор због пријетњи тужиоцу: „Острога ми, одох по пушку, убићу га“

Небојша Томашевић
Требињaц иде у затвор због пријетњи тужиоцу: „Острога ми, одох по пушку, убићу га“

БАЊАЛУКА – Требињац Зоран Јокановић осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на годину затвора због пријетњи смрћу окружном јавном тужиоцу из Требиња Милимиру Појужини.

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавао судија Благоја Драгосављевић.

Ради се о неправоснажној пресуди, а Јокановић је осуђен  за кривично дјело напад на судију или јавног тужиоца у вези са вршењем његове службене дужности.

Према оптужници, Јокановић је 10. јуна ове године око 16.15 часова телефоном позвао тужиоца  Бојану Марковић, коју познаје од раније. Током разговора изразио је незадовољство поступањем Појужине у предмету који се води против Д.Б. због угрожавања његове сигурности, те је запријетио да ће убити тужиоца.

-Говорио је „Одох кући по пушку. Убићу Појужину. Острога ми, одох по пушку, убићу га“. Када му је Марковићева рекла да се смири, он је наставио да пријети убиством Појужине: „Одох узети пушку и убити га! Боље ми је у затвору. Имам бесплатан смјештај и храну. Своју дјецу сам обезбиједио са два стана, не могу да трпим неправду“- наводи се у оптужници.

Марковићева је о свему обавијестила Појужину, што је код њега изазвало осјећај животне угрожености због чега је о све пријавио у Полицијској управи Требиње, након чега је Јокановић ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана