Телетинa и остали оптужени за незаконит увоз коња

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО - Суд БиХ потврдио је оптужницу због незаконитог увоза коња против Миланка Обрадовића и Неџада Омеровића, запослених у Управи за индиректно опорезивање /УИО/, Мирослава Бована из Граничне полиције и Стевана Телетине.

Тужилаштво БиХ је 29. децембра подигло оптужницу у којој је наведено да је Телетина у јулу прошле године покушао да преко граничног прелаза Вардиште увезе два расна арапска коња без потребних одобрења, те је ступио у контакт са Обрадовићем, који је као руководилац у Царинском реферату искористио свој положај и утицај на остале оптужене да се дозволи увоз без потребних одобрења и плаћања царинских дажбина.

За ову коруптивну услугу Телетина је дао 100 евра Обрадовићу.

Обрадовић се као службено лице у институцијама БиХ терети да је примио новац да у оквиру своје службе не изврши службену радњу коју је морао, чиме је починио кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, саопштено је из Суда БиХ.

Бовану се на терет ставља да је као службено лице у институцијама БиХ, не извршивши службене дужности, другом омогућио прибављање имовинске користи, чиме је починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења.

Омеровић се терети за да је починио кривично дјело непријављивање кривичног дјела или починиоца јер као службено лице у институцијама БиХ није пријавио кривично дјело за које се може изрећи казна затвора пет година или тежа казна.

Телетина се терети за кривично дјело давање дара и других облика користи јер је дао новац да службено лице у институцијама БиХ не изврши службену радњу коју је морао извршити. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана