Шверцерима дроге девет година робије

Н. Т.
Шверцерима дроге девет година робије

БАЊАЛУКА - Бранислав Станивуковић (42), Милан Илибашић (56) и Радован Трнинић (55) из Српца осуђени су у бањалучком Окружном суду на по три године затвора због шверца наркотицима.

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавала судија Сњежана Кудрић, а тројка је осуђена за недзвољену производњу и промет опојним дрогама.

Према пресуди Станивуковић, Трнинић и Илибашић су током 2013 и 2014. године на подручју  Градишке и Српца  препродавали и узгајали марихуану. У пресуди се наводи да су они прикривеним истражиоцима с лажним именима Зока и Ана, нудили на продају наркотике вриједне 50.000 евра, а затим су им продали око килограм марихуане. Након те продаје Трнинић је Зоки и Ани рекао да има 30 килограма марихуане и да је цијена 750 евра по килограму те тражио да му покаже новац. Када је Зока то одбио он је отишао рекавши да иде по робу, али се није вратио.

Поменута тројка је ухапшена у акцији „Буре” 18. марта 2014. године када је полиција у кући Илибашића пронашла импровизовану лабораторију за производњу наркотика с 19 мањих стабљика марихуане.

Станивуковић је у завршним ријечима казао да никоме није продавао дрогу и да је у причу око продаје наркотика ушао како би се осветио куму који је причао да је он полицијски дошуник. Илибашић је тврдио да је је сарађивао с прикривеним истражиоцима против трећеоптуженог Радована Трнинића (55) који је пак нагласио да је све био “перофрманс”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана