Суђење за убиство Крунића: Убијени нападач користио телефон за разговор само с једним бројем

Небојша Томашевић
Суђење за убиство Крунића: Убијени нападач користио телефон за разговор само с једним бројем

БАЊАЛУКА - Жељко Ковачевић, који је убијен током ликвидације бизнисмена Славише Крунића (48) и његовог пратиоца Жарка Павловића (38), имао је код себе телефон такозвани "специјал" којим је комуницирао само с једним бројем, казао је у бањалучком Окружном суду вјештак Миросалв Ћурковић који је урадио извјештај о криминалистичко аналитичкој обради доказа и информација у овом предмету.

За поменути злочин оптужени су Бенеди Ђукановић (53), Емилио Балдо (53) и бивши радник „Сектора Секјуритија" Родољуб Гајић кога терете за помагање. 

Ћурковић је у свом извјештају навео да је Ковачевић са поменутог телефона комуницирао 80 пута са бројем  који  је према другим доказима вјероватно користио Балдо, али не може то да тврди. 

Према његовим ријечима између та два броја забиљежене су четири комуникације на дан убиства 22. априла. 

Ћурковић је анализирао комуникације оптужених од 1. јануара до 23. априла 2019 године. Појаснио да се комуникације односе на одлазне и долазне позиве те на СМС поруке. 

Према извјештају Ђукановић и Ковачевић у том периоду имали чак 101 комуникацију, а Балдо и Ковачевић 89 комуникација. Ковачевић је с Гајићем имао 17 комуникација. 

Сви они су користили већи број телефона, а Ђукановић два броја. Ћурковић је у извјештају урадио и анализу кретање аутомобила оптужених, као и геопозиционирање мјеста злочина, проналаска оружја, возила оптужених и мјеста становања.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа. Тада је рањен Крунићев возач Горан Илић,а у размјени ватре убијен је Ковачевић. Ђукановића и Балду терете да су заједно са убијеним нападачем организовали и припремили злочин. 

Гајића терете за помагање јер је одао информације о кретању свог газде и обезбјеђењу у замјену за опрост дуга. Гајић је био члан личног обезбјеђења Крунићеве супруге и дјеце.

Оптужене терете и за покушај убиства Илића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана