Осумњичени за планирање отмице адвоката предати Републичком тужиоцу ФОТО

Небојша Томашевић
Диана Јовић-Цветиновић и њени сарадници С.С. и Игор Перић који су осумњичени за отмицу бијељинског адвоката Милоша Стевановића
Foto: Велибор Трипић | Диана Јовић-Цветиновић и њени сарадници С.С. и Игор Перић који су осумњичени за отмицу бијељинског адвоката Милоша Стевановића

БИЈЕЉИНА - Диана Јовић-Цветиновић и њени сарадници С.С. и Игор Перић који су осумничени да су планирали отмицу бијељинског адвоката Милоша Стевановића предати су Републичком тужилаштву на даље поступање, потврђено је "Гласу Српске".

Они су ухапшени у недјељу у вечерњим часовима у акцији Министарства унутрашњих послова РС, а Тужилаштво ће о евентуалним мјерама против њих одлучити након што их саслуша.

Незванично, сумња се да је Јовић-Цветиновићева, која се повезује са тамошњом компанијом "Крушик", била организатор отмице, а мотив је, према доступним сазнањима, новац.

Према незваничним информацијама наводно је постојао дуг који су осумњичени планирали да наплате тако што би у саобраћају пресрели и отели Стевановића, а затим тражили откуп за његово пуштање. 

Према непотврђеним информацијама Диана Јовић - Цветиновић је с адвокатом већ дуже вријеме у спору због пола милиона марака. Како се даље наводи, прије неколико година предузеће "Стандард група", у власништву Стевановића, купило је 22 продајна објекта од предузећа "Крушик", које је пословало у саставу фирме "Shop&GO".

Наводно, куповина предузећа је договорена за милион марака и по потписивању уговора Стевановић је одмах уплатио 500.000 КМ, а остатак је, додаје се у медијским натписима, одбио платити, па су услиједили судски спорови.

Из МУП-а Српске у раније данас потврдили  да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет у недјељу око 20 часова, на подручју Бијељине, а уз подршку припадника Специјалне антитерористичке јединице и ПУ Бијељина, ухапсили три лица.

Уз навођење њихових иницијала, из МУП-а су додали да се сумњиче за припремање отмице. 

Током акције хапшења претресени су објекти које користе осумњичени, а како сазнајемо код С.С. пронађен је аутоматски пиштољ, а код Перића пиштољ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана