Оптужени да су натјерали малољетника да измисли дуг за дрогу

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО - Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против шест особа због кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са кривичним дјелом изнуда.

Оптужница је потврђена против Нидала Хиркића, Дениса Безека, Муриса Филана, Бакира Бахтијаревића, Кемала Захировића и Амина Шеховића.

Поступајући тужилац је за главни претрес предложила саслушање шест свједока, једног вјештака, извођење пресретнутих телефонских разговора оптужених и више од 60 материјалних доказа, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

У саопштењу се наводи да је ова група оптужена да је са још три малољетне особе, током јануара и фебруара пријетила лицу А.А. да ће му убити малољетног сина уколико им не преда више од 60.000 КМ. Најприје су наредили малољетнику да представи оцу непостојеће проблеме у које је дошао наводном продајом дроге, тачније, да је створио дугове према добављачима дроге у износу од 30.000 КМ.

Након што је А.А у страху за свој и живот своје породице, дошао на мјесто гдје су оптужени захтијевали, један од њих му је прислонио пиштољ на потиљак и тражио да преда новац. Оштећени је тада предао коверту у којој се налазило 10.000 КМ да би недуго након тога предао још 20.000 КМ.

Почетком фебруара, оптужени су поновно контактирали А.А и тражили још 30.000 КМ и нову изнуду су договорили 10. фебруара на паркингу у близини стадиона "Асим Ферхатовић".

Маскирани и са фантомкама на глави узели су од оштећеног још 10.000 КМ и уз пријетњу пиштољем су уговорили исплату преосталих наводно дугованих 20.000 КМ.

Након тога су полицијски службеници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево ухапсили оптужене, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана