Ловри пет година робије јер је покушао да запали супругу

Н. Т.
Ловри пет година робије јер је покушао да запали супругу

БАЊАЛУКА – Лука Ловре (40) из Бањалуке правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на пет година затвора за покушај убиства невјенчане супруге Тијане П. коју је полио бензином и покушао запалити.

Како нам је потврђено из Врховног суда, вијеће је одбило жалбе и потврдило првостепену пресуду коју  је Ловри Окружни суд у Бањалуци.

Бањалучки Окружни суд крајем прошле године уважио је тврдње одбране да се у овом случају не ради о покушају тешког убиства на свиреп начин, те да оптужени није поступао са директним умишљајем.

Како је суд тада оцијенио, ријеч је о покушају убиства са евентуалним умишљајем, па је Ловри изречена минимална казна за то кривично дјело.

Према оптужници, Ловре је супругу покушао да убије 12. јуна у њиховом стану у бањалучком насељу Обилићево.Све се десило у њиховом стану када су се партнери посвађали, а након увреда Ловре је, према наводима оптужнице, жену бацио на кревет. Она је, додаје се, покушала побјећи из стана, али јој није дозвило па је истрчала на балкон и дозивала помоћ.

Ловре је узео флашу у којој је био бензин, теје  полио ванбрачну супругу по лицу и тијелу, пријетећи да ће је запалити.

Она је побјегла у купатило како би се опрала од бензина, док је оптужени ушао за њом просуо бензин па запалио. Жена је касније успјела са балкона дозове помоћ.

Ловре је изјавио у судници да није желио повриједити Тијану и да је то жена коју воли, али да ју је ошамарио и полио бензином по леђима.

Лука Ловре је у суду признао да је и раније знао током свађе да се изнервира и да постане насилан. Казао је да је раније полупао сто у стану, те шанк и стакло у роштиљници гдје је Тијана радила. Истакао је да му је тешко због свега и да је чак у притвору док је био шрафом покушао да исијече вене те сам себи разбио главу и нос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана