Комшиница Славише Ћулума свједочила на суђењу Шакићу: Маскирани двојац извиђао мјесто убиства

Небојша Томашевић
Foto: Скриншот

БАЊАЛУКА - Два маскирана мушкарца виђена су у близини мјеста убиства Славише Ћулума (36) из Бањалуке 18 дана прије злочина, испричала је у Окружном суду на суђењу оптуженом за убиство Синиши Шакићу (36) свједок тужилаштва Љуба Опачић, која живи близу Ћулумове куће у Драгочају.

- То јутро сам кренула у град да платим рату кредита и знам да је био 27. април. Идући путем чула сам неке гласове те сам наишла на два мушкарца који су ми рекли: "Добро јутро". Имали су скафандере и капе на глави, које су им прекриле лице те су се само видјеле очи и нос. Стајали су поред пута у шумици - казала је Опачићева.

Појаснила је да је мјесто гдје их је видјела удаљено око 200 до 300 метара од мјеста гдје је убијен Ћулум.

Додала је да их не би могла препознати, јер им није ни видјела лице те да није чула шта су причали.

Свједоци Драгомир Цвијић и Милован Станојевић испричали су да су неколико дана прије него су чули за убиство виђали мотоцикл какав је након злочина приказиван на вијестима, а за који је речено да су га возили нападачи. 

Према оптужници Шакић је заједно са непознатом особом с мотоциклом извиђао мјесто убиства.

Свједок Цвијић који ради у Националном парку "Козара" казао је да је дан прије убиства, 14. маја поред њега прошао мотоцикл који је сутрадан видио на вијестима. 

Мотоцикл је, како је појаснио, прошао док је био на радном мјесту на улазу у национални парк изнад Козарца код Приједора.

- Било их је двоје, а задњи је имао руксак. На себи су имали кожно одијело и црне кациге. Сутрадан сам видио на вијестима да је убијен неки момак и приказан је мотоцикл који сличи оном који је прошао поред мене - рекао је Цвијић.

Додао је да је послије гледао тај мотоцикл на снимцима видео-надзора на радном мјесту, а који је касније узела полиција.

Тужилац Сњежана Петковић казала је да је у истрази рекао да су имали одијела маскирне боје, а не кожне. Свједок је казао да мисли да су ипак имали кожна одијела, "црнкасто-сиве боје".

Станојевић је испричао да је два дана, 13. и 14. маја прошле године, виђао мотоцикл како пролази поред његове куће, која се налази између Турјака и Подградаца.

- Тога дана ујутро сам видио да је убијен неки човјек и слику мотора који личи на онај који ме прошао. Била су два крупнија мушкарца и задњи је имао маскирни руксак, а оба су имали црне јакне и један маскирне панталоне - рекао је свједок Станојевић. 

Додао је да мисли да се ради о великом скутеру.

ОПТУЖНИЦА

Синишу Шакића терете да је Славишу Ћулума усмртио 15. маја прошле године, заједно са непознатом особом када су му припремили засједу недалеко од куће у шуми у Драгочају.

Када је Ћулум наишао, на њега су из двије пушке испалили 22 хица и усмртили га.

У оптужници стоји да су злочин припремили и договорили те набавили оружје, муницију и мотоцикл којим је извиђао мјесто гдје су планирали ликвидацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана