Јелена Јосиповић оптужена за необезбјеђивање возила које је прегазило дијете

Н. Т.
Јелена Јосиповић оптужена за необезбјеђивање возила које је прегазило дијете

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Јелена Јосиповић звана Ена (39) из Вишеграда оптужена је да је оставила необезбјеђен аутомобил "рено клио" због чега је дошло до несреће у којој је погинуло дијете старо 14 мјесеци.

Оптужницу против ње подигло је Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву и на терет јој ставља изазивање опште опасности. Оптужницу је потврдио Основни суд у Вишеграду, а Јосиповићевој је на терет стављено да је поменуто кривично дјело починила из нехата.

Према оптужници, Јосиповићева је 31. маја 2019. године у улици Цара Лазара у Вишеграду у дворишту породичне куће паркирала аутомобил "рено клио", али га није обезбједила да само крене са мјеста и од неовлашћене употребе.

"Након што је паркирала возило оставила га је незакључано, а мјењач у позицији за вожњу уназад. Кључ за стартовање мотора оставила је у брави волана, а након гашења аутомобила није употријебила ручну кочницу. Тако је омогућила да дијете старо двије године уђе у аутомобил те окрене кључ за стартовање мотора и тако га  покрене. Усљед тога аутомобил је кренуо уназад те оборио малодобно лице, дијете старо 14 мјесеци које се играло с лијеве стране возила. Том приликом предњи лијеви точак је прегазио дијете преко главе и усмртио га" наводи се у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана