Због непажње умало подлетио под воз, поломио полубраник у Врбањи (VIDEO)

ГС
Због непажње умало подлетио под воз, поломио полубраник у Врбањи (VIDEO)

БАЊАЛУКА - На пружном прелазу "Врбања" јуче је избјегнута трагедија коју је могао да изазове возач аутомобила који је игнорисао свјетлосна и звучна упозорења да долази воз, саопштиле су "Жељезнице Републике Српске".

Како је речено из ЖРС, јуче око 14.30 часова несавјесни возач се није зауставио на прописаној удаљености од путног прелаза те је усљед спуштања полубраника, дошло до лома и квара на уређају.

На срећу, воз се зауставио прије прелаза.

-Одговорношћу и посвећеношћу жељезничког особља, безбедност жељезничког и друмског саобраћаја нити у једном тренутку није била угрожена. Примијењени су сви законски прописи у оквиру одвијања жељезничког саобраћаја, када је уређај за обезбјеђивање путног прелаза привремено у квару. Воз се зауставио испред путног прелаза, након чега је поново наставио опрезну вожњу - наведено је у објави.

Жељезничко особље у оваквим ситуацијама поштује прописане процедуре уз појачан опрез.

Како кажу из ЖРС, на лице мјеста поред надлежних служби ЖРС изашли су и припадници Полицијске станице за безбедност саобраћаја Бањалука, који су извршили увиђај.

-Брзом реакцијом надлежних служби из Секције за ЕТП Бањалука и радовима на отклањању квара, уређај осигурања на путном прелазу 'Врбања' у 16.20 истог дана, пуштен је у редован рад - наводе у ЖРС.

Из ЖРС додају да су лична непажња возача друмских возила, неопрезно и недозвољено кретање приликом преласка преко пруге као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно и даље указивати на поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима.

-"Жељезнице" поново апелују на све учеснике у саобраћају, да поштују саобраћајну сигнализацију и вожњу прилагоде условима пута и временским приликама. Сачувајмо животе, будимо одговорни према себи и другима. Зауставите се испред путног прелаза. Воз увијек има предност! - наглашавају из ЖРС.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана