Због насиља над радницом: Потврђена оптужница против власника хотела "Јабланица"

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Општински суд у Коњицу потврдио је данас оптужницу против власника хотела "Јабланица" Амира Џафића због наношења тешких повреда Ениси Клепо која је била запослена у хотелу.

Оптужница, коју је подигло Тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона, терети Џафића да је 1. августа на рецепцији хотела у Јабланици претукао Енису Клепо, која је непосредно прије тога била у вербалном сукобу са Џафићевом супругом, која је обављала дужност директора хотела.

Оптужницом се Амир Џафић терети да је око 21:30 сати у холу хотела "Јабланица" у Јабланици, гдје се налази рецепција и гдје је као рецепционарка радила оштећена Е. К., након краће вербалне препирке оштећене са директорицом хотела И. Џ., иначе супругом оптуженог, око исплате плаће, давања отказа и других проблема на послу, на позив И. Џ. на рецепцију приступио оптужени Амир Џафић, те одмах кренуо ка оштећеној тјерајући је из објекта.

Он ју је, како стоји у оптужници, рукама ухватио за мајицу у предјелу груди, гурајући је према просторији у којој се налази базен и ударајући оштећену шаком у предјелу главе, лица и очију, у чему га је покушала спријечити радницва хотела С. Н., али није успјела, јер је и њу оптужени одгурнуо, те даље наставио физичком снагом ударати и гурати оштећену у правцу ходника ка базену.

"Затворивши врата од ходника и даље настављајући је ударати, галамећи на њу, упућујући јој погрдне ријечи и говорећи јој како јој неће платити, након чега је оштећена сјела на степенице, а потом и напустила просторије хотела, те се упутила у Дом здравља 'Јабланица', а затим и у СКБ Мостар гдје је и хоспитализована. Ту су јој констатоване тешке тјелесне повреде у виду отока и крвног подљева горњег и доњег капка оба ока, крварење испод коњуктиве лијевог ока и пријелом лијеве очне шупљине без помака", наводи се у оптужници, преноси Кликс.

Општински суд у Коњицу је за 27. октобар заказао рочиште ради изјашњавања о кривици оптуженог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана