Затражено притварање држављана Србије осумњичених за плаћена убиства

Н.Т.
Foto: Илустрација/Радио Сарајево

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево предложило је Општинском суду у Сарајеву одређивање једномјесечног притвора осумњиченима за кривично дјело кривотворење исправе, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Према незваничним, информацијама ради се о држављанима Србије Душану Јовановићу Гиби и Дарку Дуловићу које повезују са Кавачким кланом. 

- Притвор је предложен због опасности од бјекства, опасности да би осумњичени боравком на слободи могли утјецати на свједоке, прикрити доказе и због опасности од понављања кривичног дјела - саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево не наводећи њихов идентитет нити друге детаље.

Јовановић и Дуловић  су ухапшени у недјељу у "Сарајево Товеру" на основу потјерница Србије. Извор близак истрази је рекао да су се крили иза лажних идентитета и оба су имали легалне бх пасоше на туђа имена. 

Они су између осталог боравили  у новоизграђеној елитној згради "Сарајево Товер" гдје имали су изнајмљен стан. Боравак осумњичених у Сарајеву су открили припадници Обавјештане безбједоносне агенције БиХ (ОБА) која је, како сазнајемо, на основу прикупљених информација о свему обавијестила МУП КС. Како сазнајемо након тога је  на двије локације у Сарајеву и Источном Сарајеву изведена акција хапшења осумњичених. 

Оба су познати су по  кривичним дјелима и сумњичени су за учешћа у плаћеним убиствима. Јовановић се доводи у везу с кланом Вељка Беливука, познатијег као Вељо Невоља. 

Наводно их  повезују  и са кланом Дарка Шарића.   Јовановића осим са кланом  Веље Невоље повезују  са врачарском криминалном групом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана