Заплијењено 440 стабљика индијске конопље

Небојша Томашевић
Заплијењено 440 стабљика индијске конопље

ДЕРВЕНТА - Полиција је јуче у акцији "Плантажа 2022" на подручју Дервенте пронашла и одузела укупно 440 стабљика индијске конопље и ухапсила Алена Л., Зорана Е. те испитала Алена Г., потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо Ален Л. и Зоран Е. терете се за шверц наркотицима, док  ће Ален Г. одговарати само за прекршај због посједовања мање количине наркотика. Зоран Е. је пуштен да се брани са слободе, док је Ален Л. предат тужилаштву.

Како је саопштено из Полицијске управе Добој, акцију су јуче извели припадници Полицијске станице Дервента, заједно са колегама из Сектора криминалистичке полиције и Јединице жандармерије Полицијске управе Добој.

Како је потврђено претресено је више локација на подручју града Дервента код особа које се доводе у везу са диловањем дроге.

- На основу наредбе Основног суда Дервента, претресени су кућа и помоћни објекти код А.Л. из овог града, гдје су и пронађене ове стабљике. Истог дана, претресен је и З.Е. као и кућа и помоћни објекти, такође на подручју Дервенте, те је  заплијењено 99 сјеменки које асоцирају на индијску конопљу и мобилни телефон ајпхон-наводи се у саопштењу.

Додаје се да су претресени  кућа и помоћни објекти А.Г. из Дервенте, те одузета провидна врећица у којој се налазила материја која асоцира на марихуану укупне бруто масе од 4,18 грама.

- А.Л. и З.Е. су ухапшени због сумње у прозводњу односно растурање дроге. З.Е. је након криминалистичке обраде  пуштен на слободу, док је А.Л. предат Окружном јавном тужилаштву Добој. Против А.Г. ће надлежном суду бити поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка-рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана