Запалио ауто па завршио у УКЦ-у јер се нагутао дима

Н.Т.
Запалио ауто па завршио у УКЦ-у јер се нагутао дима

БАЊАЛУКА – Полиција је ухапсила З.Ч. из Бањалуке због сумње да је комшији Н.С. запалио "фолксваген поло" у бањалучком насељу Ребровац, потврђено је "Гласу Српске".

Све се десило синоћ око 21 час, а незванично сазнајемо да је након паљевине осумњичени наводно и учествовао у гашењу пожара, али је брзо откривена његова улога па је ухапшен.

Из Бањалучке Полицијске управе, не откривајући детаље, саопштили су да З.Ч. терете за оштећење и одузимање туђе ствари.

- Полицији је 23.марта  око 21.5 часова, оштећено лице пријавило је да је непосредно прије пријаве док се налазило у кући, чуло експлозију, те да у дворишту његове породичне куће у Бањалуци запаљено његово возило „VW“. Полицијски службеници су изашли на лице мјеста и потврдили наводе пријаве, као и припадници ватрогасне бригаде Града Бањалука су локализовали пожар - саопштено је из ПУ Бањалука.

Додаје се да су оперативним радом полицијски службеници  дошли до сазнања да се у везу са извршењем наведеног кривичног дјела може довести лице З.Ч. које је пронађено у близини лица мјеста.

- Због  због последица гутања дима лице З.Ч. је у пратњи полицијских службеника превежено на Универзитетски клинички центар Републике Српске ради указивања љекарске помоћи. На лицу мјеста извршен је увиђај, а у току је криминалистичка обрада лица З.Ч.-рекли су у полицији.

Нагласили су да је  о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу оштећење и одузимање туђе ствари, те да се након комплетирања и документовања предмета достави извјештај о почињеном кривичном дјелу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана