Упозорење МУП-а Српске: Најављено масовно самоубиство младих на ТикТоку

Агенције
Упозорење МУП-а Српске: Најављено масовно самоубиство младих на ТикТоку

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова Републике Српске апеловало је на све родитеље да провјере активности своје дјеце на друштвеним мрежама, након што је запримило обавјештење од Интерпола да је на ТикТоку за данас најављено масовно самоубиство младих особа на овој друштвеној мрежи.

"Стога Министарство апелује на све родитеље, посебно на оне који знају да су њихова дјеца активна на друштвеним мрежама и да имају профил на ТикТок-у, да одмах провјере активности своје дјеце на друштвеним мрежама. Такође да им ових дана посвете посебну пажњу, у смислу сталног надзора", апелују из МУП-а на родитеље.

Из МУП-а напомињу да се према до сада прикупљеним информацијама, овај позив односи на локалну ТикТок групу у Русији, али да је ипак у циљу превенције било какве негативне посљедице потребна максимална опрезност.

"На територији Републике Српске већ се врше провјере наведене информације, односно да ли је било евидентираних пријава да се наведени или слични садржаји дијеле", закључују у Министарству.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана