Ухапшени у акцији “Мет” пред тужиоцем VIDEO

Небојша Томашевић
Ухапшени у акцији “Мет” пред тужиоцем VIDEO

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Осам осумњичених за шверц наркотицима који су ухапшени у акцији “Мет” предати су у надлежност Окружног тужилаштва Источно Сарајево, потврђено је полицији.

Према незваничним информацијама, у овој акцији ухапшени су и тужилаштву предати  Мирко Матић, Алема Бостанџија, Филип Радовић, Данијел Агић, Армин Свјетлица и браћа Адис и  Харис Конаковић.

Осумњичене терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.

Акцијом „Мет“ разбијена је  група осумњичених шверцера наркотицима која је у посљедњих неколико мјесеци  продавала углавном спид и марихуану крајњим корисницима.

Акцију су након вишемјесечне истраге реализовали службеници Полицијске управе Источно Сарајево у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

- Истрага је трајала око пола године а све је резултирало хапшењима групе за коју се сумња да се бавила трговином и продајом наркотика. Пратећи ову групу заплијењено је одређена количина дроге у раниојем периоду, као и током акције - рекао је извор близак истрази.

Током акције обављени су претреси на шест локација и претресени објекти које користе осумњичени на подручју општина Источна Илиџа и Пале, као и подручју Кантона Сарајево. Заплијењена је одређена количина дроге, мобилни телефони и други предмети.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана