Ухапшени Недељко Лубура и Бојан Рогуљић, полиција претреса "Језеро" и "Боми" ФОТО, ВИДЕО

Јасмина Салопек
Foto: J. Салопек

ЛАКТАШИ - Полиција претреса мотеле „Језеро“ и "Боми" у власништву бањалучког бизнисмена Славка Рогуљића ,а у овој акцији ухапшени су високорангирани инспектор у Министарству унутрашњих послова Српске Недељко Лубура (47) и Бојан Рогуљић (41).

Бојан Рогуљић је син Славка Рогуљића.

Акцију спроводи Управа за организовани и тешки криминалитет МУП Републике Српске, по налогу Тужилаштва БиХ. Акција је, како су рекли у МУП-у реализована је захваљујући сарадњи МУП-а Српске са Европолом.

Мотели се налазе  у Трну у Лакташима.

Како је екипа „Гласа Српске“ видјела на лицу мјеста, испред "Језера" присутни су и припадници Жандармерије који су опколили објекат са свих страна.

На терену је већи број полицајаца са дугим цијевима. 

 

Цијели комплекс је до даљег блокиран и полицајци никоме не дозвољавају прилаз.

МУП је саопштио да су полицијски службеници данас у Бањалуци лишили слободе Н.Л. и Б.Р. из Бањалуке због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал, помоћ учииниоцу послије извршеног кривичног дјела и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

- С обзиром на то да је Н.Л. полицијски службеник Службе за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а, исти ће бити суспендован и против њега ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка – навели су у саопштењу.

Додали су да је у  току криминалистичка обрада лица лишених слободе, а све активности се проводе под надзором Тужилаштва БиХ.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана