Расвијетљен напад код Вишеградa: Познати разбојник претукао и опљачкао супружнике

Н.Томашевић
Расвијетљен напад код Вишеградa: Познати разбојник претукао и опљачкао супружнике

ФОЧА - Бојан Продан из Вишеграда, од раније познат по кривичним дјелима, ухапшен је због сумње да је претукао супружнике Ајшу и Фадила Мемишевића те од њих украо 7.000 КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

Све се десило у ноћи између 24. и 25. марта када је Продан провалио  у породичну кућу Мемишевића у Омерагићима код Вишеграда те их везао и опљачкао. Испретурао је све у кући, а када је нашао новац он је побјегао.

Из Полицијске управе Фоча, наводећи иницијале, саопштили су да је Продан ухапшен синоћ.

-  У току је криминалистичка обрада над ухапшеним Б.П., који се може довести у вези са извршењем  кривичног дјела разбојништво на штету М. А и М. Ф. Над осумњченим се спроводе одређене криминалистичко истражне мјере и радње на документовању и расвјетљавању разбојништва - наводи се у саопштењу полиције.

Истакли су да ће након испитивања осумњиченог уз сагласност с поступајућим тужиоцем бити одлучено које мјере ће бити предузете против осумњиченог.

Продан је познат по кривичним дјелима, а  2008. године упао је у кућу комшије Вучка Сарића (73) у избјегличком насељу Прелово код Вишеграда. Старца је брутално претукао и усмртио. 

Продан је хапшен и у мају 2021. године јер је пријетио полицајцима “да им треба откинути главу”, након што је остао без возачке дозволе јер је накупио  превише казнених бодова.

Он је пријетње написао на свом профилу на Фејсбуку.

“Свим полицајцима у Вишеграду треба главу откинути, неће им требати Ужички корпус, а кад дође вријеме неће ни дјеце имати”, била је једна од пријетњи коју је написао Продан. Он  је иначе родом из Коњица, а живи у избјегличком насељу Прелово.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић осудио је раније данас напад на повратнике Фадила и Ајшу Мемишевић из села Омерагићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана