Ухапшен инспектoр због сарадње са криминалцима

J.Са.
Ухапшен инспектoр због сарадње са криминалцима

САРАЈЕВО - Полицијски инспектор Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Адис Прашовић (43) ухапшен је због сумње да је починио кривична дјела повреда тајности поступка, помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела и проневјера у служби, потврђено је "Гласу Српске".

Тужилаштво БиХ саопштило је да је осумњичени ухапшен у понедјељак под  надзором поступајућег тужиоца.

- Полицијски инспектор осумњичен је да је ради стицања имовинске користи, дужи временски период, особама из крим-миљеа и осумњиченима за тешка кривична дјела и организовани криминал одавао информације и податке о полицијским операцијама и активностима - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Како додају, истрагом у акцијама "Рез", "Невера" и "Бумеранг", дошло се до детаља да је инспектро био у контакту са особама које су дио организованог криминала, те су тим његовим коруптивним дјеловањем онемогућене одређене акције полиције.

По наредби Суда БиХ извршен је претрес стана, канцеларије и службеног возила које је Прашовић којистио, а којом приликом су пронађени одређени докази у вези почињених кривичних дјела.

Како сазнајемо, Прашовић "пао" захваљујући дешифровању Скај апликације, а наводно је повезан са недавно ухапшеним Адмиром Арнаутовићем Шмрком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана