У Бањалуци "пао" осумњичени за крађе "тешке" 100.000 марака

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Мостарац Зоран П. (39) који је осумњичен за девет крађа на подручју Бањалуке "тешких" око 100.000 марака, а за којим је било на расписано пет потјерница, ухапшен је у уторак у изнајмљеном стану у Бањалуци.

Он је ухапшен у оквиру акције кодног назива ''Совер'', а осумњичен да је проваљивао у куће и станове и крао све што је било вриједно, новац, злато, накит...

"Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у оквиру акције кодног назива ''Совер'', која је усмјерена на расвјетљавање кривичних дјела тешке крађе лишили су слободе П.З. из Мостара. Приликом лишења слободе лице З.П. је пружало активни отпор, чиме је починило кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње", наводи се у саопштењу полиције.

Истог дана на основу наредбе Окружног суда Бањалука, извршен је претрес стана у Бањалуци, који користи З.П., којом приликом су пронађени и одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Полиција је пронашла новац у различитим апоенима и валутама укупне вриједности 2.230 КМ, пет скупоцјених ручних сатова, бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''кокаин'', смеђа прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ''хероин'', таблете, патике, гардероба.

"У току криминалистичке обраде утврђено је да је З.П. на подручју града Бања Лука, у времену од 2020. године до 06.06.2022. године, извршио девет кривичних дјела ''Тешка крађа'', којима је причињена укупна материјална штета у износу од око 100.000 КМ", наводе из полиције.

Такође, је утврђено да је за истим расписно пет активних централних потјерница Општинског суда Мoстар и Широки Бријег, због чега је јуче предат полицијским службеницима Центра судске полиције КСБ Нови Травник.

О свему је обавијештен дежурни тужилац ОЈТ Бањалука, а након комплетирања предмета слиједи подношење извјештаја о почињеним кривичним дјелима ОЈТ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана