Тужилаштво појаснило зашто је пуштен осумњичени за премлаћивање стараца у Вишеграду

Небојша Томашевић
Тужилаштво појаснило зашто је пуштен осумњичени за премлаћивање стараца у Вишеграду

ФОЧА – Бојан Продан (36) из Вишеграда који је ухапшен због сумње да се може повезати са премлаћивањем супружника Ајше и Фадила Мемишевић од којих је украдено 7.000 КМ, пуштен је јер из прукупљених доказа није било основане сумње да је починио то кривично дјело.

Ово је наводећи његове иницијале саопштено из Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

- Дежурни тужилац је одмах по сазнању да је почињено разбојништво у мјесту Омерагићи код Вишеграда изашао на терен. Приликом предузимања оперативних мјера и радњи полицијски службеници су лишили слободе Б.П. због сумње да је  починио предметно кривично дјело. Међутим из до тада обезбијеђених доказа  није произилазила основана сумња да је лице лишено слободе извршилац кривичног дјела па није ни поднесен приједлог за одређивање притвора јер за то нису испуњени законски основи-наводи се у саопштењу тужилаштва.

Додаје се да у циљу расвјетљавања кривичног дјела  тужилаштво у срадњи са Полицијском управом Фоча  предузима све потребне мјере и радње у циљу откривања починиоца.

Напад се десио ноћи између 24 и 25. марта у селу Омерагићи код Вишеграда када је разбојник упао у кућу супружника. Незванично сазнајемо да истрага случаја још није окончана и наводно нема чврстих доказа против осумњиченог.

Из Полицијске управе Фоча, наводећи иницијале, раније су саопштили да се  Продану на терет ставља разбојништво.

- Над осумњиченим Б. П. су спроведене одређене криминалистичко истражне мјере и радње због сумње да се може довести у везу с разбојништвом над М. Ф. и М. А. Истрага се наставља у циљу документовања и расвјетљавању свих околности  кривичног дјела  - рекли су у полицији.

Осумњичени разбојник је у кућу Мемишевића ушао кроз прозор, а  потом је развалио врата.  Био је маскиран, а  одмах  по уласку је напао супружнике те их претукао и свезао љепљивом траком. Затим је испретурао све по кући и када је нашао новац побјегао је те их оставио везане и немоћне. Супружнике је везане пронашао рођак који је дошао код њих те је обавијестио полицију.

Супружници Мемишевић су након напада превезени у Дом здравља Горажде, а затим су пребачени уа Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Продан је познат по кривичним дјелима, а 2008. године осуђен је јер је брутално усмртио комшију Вучка Сарића (73) у избјегличком насељу Прелово код Вишеграда.

Продан је хапшен и у мају 2021. године јер је пријетио полицајцима “да им треба откинути главу”, након што је остао без возачке дозволе јер је накупио  превише казнених бодова. Он је пријетње писао на свом профилу на Фејсбуку: “Свим полицајцима у Вишеграду треба главу откинути, неће им требати Ужички корпус, а кад дође вријеме неће ни дјеце имати”, била је једна од пријетњи коју је написао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана