Траже притварање Бањалучанина осумњиченог за узгој наркотика у стану

Н. Т.
Траже притварање Бањалучанина осумњиченог за узгој наркотика у стану

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац предложио је једномјесечни притвор Милану Ђ (23) из Бањалуке кога терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога, саопштено је из бањалучког Окружног тужилаштва.

- Осмњичени се од неутврђеног датума 2020. године бавио узгојем марихуане, неовлаштено набављао ради продаје, нуђења на продају и продајом кокаина, марихуане и хашиша - рекли су у тужилаштву.

Додали су да је приједлог притвора стављен због бојазни од утицаја на свједоке и   бојазни од понављања кривичниг дјела, а приједлог је упућен Основном суду у Бањалуци који ће о томе одлучити.

Милан Ђ. је ухапшен у уторак у акцији "Поло" заједно са суграђанима Јованом Т. (22) и његовим братом Б.Т.  Том приликом заплијењена су око два килограма разних наркотика и 60.000 КМ. Након испитивања у полицији Ђукић је предат у надлежност Окружног тужилаштва у Бањалуци, док су Јован Т. и његов брат пуштени да се бране са слободе.

Начелник  Полицијске управе Бањалука Ђурица Вукелић раније је појаснио да М.Ђ. и Ј.Т. сумњиче за кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога, а Б.Т. за кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Вукелић је казао да осумњичена лица нису позната од раније по таквим дјелима, те да се претпоставља да је пронађени новац током хапшења стечен кривичним дјелом. Према ријечима овог извора осумњичени Ђукић је у стану производио и препродавао наркотике. Како је раније саопштено из Полицијске управе  Бањалука, током акције претресене су три локације. Наведено је да је у претресима пронађено и одузето око 1.230 грама марихуане, око 550 грама хашиша, око 45 грама кокаина, те око 60.000 КМ.

- Пронађена је и комплетна опрема за кућну лабораторију за производњу опојне дроге марихуане, гасни пиштољ, три дигиталне ваге, више мобилних телефона, мрвилица, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела - наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана