Шверцер наркотика оптужен за тешко убиство предао се Тужилаштву БиХ

Н. Т.
Шверцер наркотика оптужен за тешко убиство предао се Тужилаштву БиХ

БАЊАЛУКА - Дарио Јекић (35) из Добоја осумњичен за шверц наркотицима и учестовање у убиству у предмету "Сториџ" предао се Тужилаштву БиХ у присуству свог адвоката.

Он је дуже времена био недоступан правосуђу БиХ и потраживан је путем међународне потјернице.

"Јекић је осумњичен за организовани криминал, учестовање  у тешком убиству, као и неовлаштени промет великих количина дрога. Под истрагом у предмету кодног назива "Сториџ", који је повезан са Sky и Anom апликацијама" саопштило је Тужилаштво БиХ.

Јекић је у децембру прошле избјегао хапшење у акција "Сториџ" у којој је тада ухапшено 19 особа. Група се терети за кријумчарење великих количина ”сканка” из Албаније и Црне Горе у БиХ, која је заједно са оружјем складиштена у Градишци.

Сумња се да су дио дроге чланови групе препродавали у БиХ, док су већи дио препакивали и кријумчарили даље према Хрватској, Словенији, Мађарској и Њемачкој.

Ова група је осумњичена да је довезла 460 килограма сканка како би га препродала у Хрватску, а успјели су да у Словенију прокријумчаре хероин вриједан 38.000 евра.

Током акције "Сториџ 2“ претресено је више од 50 локација на подручју Бањалуке, Градишке, Бијељине, Добоја и Новог Града које су користили осумњичени те је откривена лабораторија за узгој марихуане и заплијењено 11 скупоцјених аутомобила, око 100.000 КМ, пушке, пиштољи.

Према тврдњи Тужилаштва БиХ, по чијем налогу је изведена акција, осумњичени су дужи период кријумчарили дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, а потом у Хрватску, Словенију, Мађарску и Њемачку.

Јекић је познат полицији по чињењу кривичних дјела, а правоснажно је осуђен на пет година затвора због убиства Вање Панића.

Током реализације акције "Сториџ 2" хапшење су тада осим Јекића били избјегли Предраг Станишљевић и Јовица Грујић који суе касније такође накнадно предали. Душан Ловреновић који је тада избјегао хапшење предао се полицији у Хрватској у марту ове године и чека изручење.

У бјекству су још Душанов отац  Миливоје Ловреновић звани Чаруга и Предраг Петковић и Владица Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана