Суђење полицијским инспекторима Ненаду Грујићу и Јелени Флорјан: Вирус корона одгодио суђење

Н.Т.
Суђење полицијским инспекторима Ненаду Грујићу и Јелени Флорјан: Вирус корона одгодио суђење

БАЊАЛУКА - Суђење бившим полицијским инспекторима Ненаду Грујићу и Јелени Флорјан, које терете да су од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића узели 20.000 КМ мита, одгођено је данас у бањалучком окружном суду јер је оптужена Флорјан заражена вирусом корона.

Њен адвокат Миљакан Пуцар суду је доставио суду копију налаза у коме стоји да је она позитивна на вирус корона. Судија Бранимир Јукић ново суђење заказао је за  9. март. 

Ово је већ други пут да се од почетка суђења поступак одгађа због болести оптужене Флорјан, па је републички јавни тужилац Горан Гламочанин најавио да ће детаљно провјерити медицинске налазе оптужене.

Грујића и Флорјан терете да су од Видића тражили 30.000 КМ мита, а затим узели 20.000 КМ како би средили обуставу истраге која се против њега водила на основу анонимне пријаве. 

Флорјан и Грујић прво су Видићу рекли да „трпе притисак надлежних" у вези пријаве против њега, те му предложили да надлежном тужилаштву поднесу „лажну пријаву" која ће бити одбачена, као и да ће средити да се његово име „не појављује у медијима", а да он заузврат плати 20.000 КМ. 

Од тог износа, 10.000 КМ је наводно требало ићи поступајућем тужиоцу, а по 5.000 КМ начелницима полицијских одјељења. 

Касније су тражили 30.000 КМ, с тим да им 20.000 КМ донесе одмах, а остатак након што тужилац донесе одлуку. 

Оптужени инспектори радили су у "Тиму 1" на борби против привредног криминала у ПУ Бањалука, а ухапшени су у акцији кодног назива "Сирано" након што је  Видић предао оптуженом Грујићу 20.000 марака означених новчаница. 

Након једномјесечног притвора оптужени инспектори пуштени су да се бране са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана