Скај открио: Шмркова група планирала да Сениду 'пребију, ране или поспу киселином по лицу'

Г.С.
Скај открио: Шмркова група планирала да Сениду 'пребију, ране или поспу киселином по лицу'

Адмир Арнаутовић Шмрк, који је ухапшен прошле године у акцији Бумеранг због организoваног криминала, прања новца и других кривичних дјела, још се налази у притвору и чека подизање оптужнице. Он је ухапшен након што га је разоткрила Скај апликација. Акцију је проводио МУП Кантона Сарајево, по налогу Тужилаштва БиХ.

У склопу извјештаја који је МУП КС прослиједио Тужилаштву БиХ, а који је у посједу Рапорта, наводи се један шокантан детаљ. Наиме, клан Адмира Арнаутовића Шмрка планирао је, између осталог, напад на пјевачицу Сениду. 

Како се наводи у извјештају, Шмрк и екипа планирали су све преко Скај апликације и путем ње “подстрекивали” њима позната лица да изврше физички напад на пјевачицу Сениду”. 

Даље се наводи како је напад планиран током њеног боравка у Сарајеву или на неким другим локацијама, које би биле погодне за напад. Они су планирали да је “пребију, ране или поспу киселином по лицу”. 

“Свјесни да ће на такав начин истој нанијети тешке тјелесне повреде, или јој здравље тешко нарушити”, стоји у извјештају МУП-а. 

Појашњено је како би група починила кривично дјело Насилничко понашање и Наношење тешких тјелесних повреда, према Кривичном закону БиХ. 

У склопу полицијске акције хапшења Шмрка сслужбеници МУП-а КС извршили су претрес неколико локација. Том приликом изузели су документе, два мотоцикла, одређени број луксузних моторних возила… 

Адмир Арнаутовић Шмрк иначе је менаџер Јале Брата и Бубе Корелија. Као и још неколико пјевача из групе којој је припадала и Сенидах, преноси Депо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана