Ронилачки тим трага за утопљеником у језеру код хидроелектране Мостар

Срна
Ронилачки тим трага за утопљеником у језеру код хидроелектране Мостар

САРАЈЕВО - Ронилачки тим Федералне управе цивилне заштите од јутрос трага за младићем који се утопио у језеру изнад Хидроелектране Мостар.

Из Федералне управе цивилне заштите је саопштено да је јутрос стигао на одредиште тим од десет припадника Федералних јединица за спашавање на води и под водом /рониоци и медицинар/, са чамцем и потребном опремом.

Дубина воде на локацијама на којима се тренутно врши потрага је између 10 до 15 метара што је и дубина воде већег дијела језера, док на појединим дијеловима дубина језера достиже и до 25 метара.

Поред тима ове управе, данас су на терену и припадници ронилачког тима Специјалне полицијске јединице Федералне управе полиције и Интервентне спасилачке службе Мостар, чији су рониоци, њих осам, јуче први започели потрагу за утопљеником.

У саопштењу је наведено да су услови за роњење релативно добри, да се рони на већим дубинама него јуче, гђе је више муља и видљивост је максимално до шест метара.

Федерална управа цивилне заштите укључила се у потрагу на захтјев за помоћ Управе за цивилну заштиту и ватрогаство Херцеговачко-неретванског кантона.

Младић се утопио у језеру изнад Хидрелектране Мостар у уторак навече, 20. јула. Младић за чијим тијелом се трага наводно се налазио на сплаву са којег је скочио у језеро и није изронио.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана