Предложен притвор Новосађанима због провале у кућу у Градишци

Ј. Са.
Предложен притвор Новосађанима због провале у кућу у Градишци

БАЊАЛУКА – Тужилац Окружног тужилаштва Бањалука предложио је Основном суду у Градишци притвор за Ненада Јовановића (45) и Горана Марића (43), оба из Новог Сада, осумњичене да су провалили у кућу Г. М. у Градишци и украли 2.550 евра, 460 америчких долара и 900 конвертибилних марака.

Из Окружног тужилаштва Бањалука саопштили су да су Јовановић и Марић починили кривично дјело тешка крађа.

- Осумњичене теретимо да су 18. марта у периоду од 18 до 23 часа у намјери да за себе прибаве противправну имовинску корист дошли до куће оштећеног Г. М, искористили одсуство укућана и, уз употребу подесног алата и физичке снаге, насилно ушли у кућу, те пронашли новац у разним апоенима и исти присвојили за себе и на тај начин оштетили Г. М. за износ од око 7.000 конвертибилних марака – саопштено је из ОЈТ Бањалука.

Додају да је тужилац  ставио приједлог за одређивање мјере притвора због опасности од бјекства осумњичених, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

- О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Градишци – стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана