Познат идентитет убијеног у Сокоцу, нападач тешко рањен, огласио се начелник општине

Г.С.
Foto: avaz.ba

СОКОЛАЦ - Данас је у Сокоцу дошло до међусобне пуцњаве између припадника двије криминалне групе и том приликом убијен је Мирослав Милинковић звани Бато, сазнаје Српскаинфо.

Према првим информацијама у њега је пуцао Стефан Делић, члан криминалне групе на чијем челу је био Огњен Орашанин, који је том приликом задобио тешке повреде.

Извор Српскаинфо открива да је више особа приведено и да су у току саслушања.

Убијени Милинковић је годинама познат полицији по крађама аутомобила.

Између осталог био је ухапшен и у октобру 2021. године због сумње да је био члан веома добро организоване криминалне групе.

Они су били осумњичени да су украли и "нисан кашкаи" бившег генералног конзула БиХ у Франкфурту, Лучијана Калуже, као и још један "кашкаи", који је пронађен  запаљен у Никшићу, након пљачке поште и убиства радника обезбјеђења.

Бјелица: Безбједоносна ситуација у Сокоцу озбиљно нарушена

Безбједоносна ситуација у Сокоцу је озбиљно нарушена и грађани се осјећају угрожено и забринуто, изјавио је начелник ове општине Милован Бјелица након што је данас у пуцњави убијено једно лице.

- У свега пар дана имали смо покушај убиства сјекиром, покушаје убиства гажењем, бацање експлозивних направа, а данас и убиство ватреним оружјем у центру града. Бескрупулозна борба одређених интересних група и кругова за превласт повећала је страх и забринутост за безбједност код свих у Сокоцу - каже Бјелица.

Наводи да су родитељи забринути за дјецу која иду у школу и из школе.

- Не преже се ни од чега, ничији живот не сматра се драгоцјеним. Видјели смо то и код покушаја гажења када су угрожени и животи недужних. Сада је то све још појачано. Додамо ли томе убиства и пуцњаве око природних ресурса, а било их је прегршт у претходном периоду, све у борби за дрвне сортименте и око дрвних сортимената, слика и порука коју шаљемо није добра - истиче Бјелица.

Апелује на све органе да повећају своје активности и да уложе додатни напор да се врати сигурност на улице Сокоца.

- Сви наши напори за развој туризма, за изградњу и позиционирање Сокоца на туристичкој мапи Српске и региона падају у воду уколико нема безбједност за становнике и њихову имовину - каже Бјелица за РТРС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана