Полиција истражује разбојништво код Вишеграда: Претучени и опљачкани супружници

Небојша Томашевић
Foto: avaz.ba

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Полиција трага за разбојником који је маскиран капом и наоружан провалио у породичну кућу код Вишеграда и претукао супружнике Ајшу и Фадила Мемишевића те украо 7.000 КМ, потврђенио је “Гласу Српске”.

Незванично сазнајемо да је разбојник супружнике везао траком, испретурао све у кући и када је пронашао новац, побјегао је.

Како сазнајемо према до сад прикупљним имформацијама овдје се ради о пљачки, а не неком другом инциденту.

Случај је полицији пријавила родбина супружника дан касније.

Из Полицијске управе Фоча су истакли да је овај случај окарактерисан као разбојништво.

Портпарол Полицијске управе Фоча Свјетлана Говедарица, наводећи, иницијале казала је  да се према пријави  овај случај догодио у ноћи са четвртка на петак, 23. на 24. март.

- Маскирани нападач претукао  је супружнике  М. А. и М. Ф. а потом их везао лепљивом траком и украо 7.000 КМ. Полиција предузима оперативне мјере и радње на прикупљању информација и сазнања с циљем идентификације извршиоца кривичног дјела разбојништва - рекла је Говедарица.

Према њеним ријечима, повријеђена лица су хоспитализована у болници у Горажду.

- Обавијештен  је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево који је наредио да се обезбиједи лице мјеста, а увиђај ће се извршити данас - рекла је Говедарица.

Напад је осудио потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић и позвао истражне органе да пронађу починиоце.

“Најстрожије осуђујем напад на двоје повратника, старијих људи из Вишеграда, Фадила и Ајшу Мемишевић, који су у повратничком селу Омерагићи код Вишеграда мучки нападнути и брутално претучени од стране, за сада, непознатих маскираних лица. Цијела кућа је испретурана, а они са видним повредама превезени у Дом здравља у Вишеграду”, навео је Дураковић.

Огласио се и начелник Вишеграда Младен Ђуревић, који је осудио напад.

“Овом приликом желим да осудим напад на повратнике Фадила и Ајшу Мемишевић из села Омерагићи, који су нападнути и претучени од стране за сада непознатих лица. Очекујем од надлежних органа да што прије расвијетле овај догађај! Вишеград је град мира и толеранције”, написао је Ђуревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана