Осумњиченима за дјечију порнографију одређен притвор

Н.Т.
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА – Основни суд у Бијељини одредио је једномјесечни притвор за шест особа које су ухапшени у акцији „Карика 2022" због дјечије порнографије.

Притвор је одређен Слободани Штукељићу, Енију Ђукићу, Милисаву Павловићу, Пери Голићи, Кадиру Кајтезовићу и Младену Ђокићу.

Ова мјера им је, како је саопштено из бијељинског Окружног тужилаштва наводећи иницијале, одређена због бојазни од утицаја на доказе, свједоке, саучеснике или прикриваче и бојазни од понављања кривичног дјела.

Осумњиченима се на терет стављају кривична дјела искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета, те искориштавање дјеце за порнографију и упознавање дјеце са порнографијом.

Они су ухапшени 24. јанаура, а првобитно је Основни суд у Бијељини одбио  приједлог да им одреди притвор, нашто је бијељинско Окружно тужилаштво уложило жалбу која је сада прихваћена.

Према незваничним информацијама шесторку полиција сумњичи да су путем друштвених мрежа врбовали дјецу којима су слали порнографске садржаје, а у неколико наврат покушали су да састанке са дјецом. 

Тражили су од дјеце да им шаљу фотографије на којима су без одјеће. 

Претпоставља се да су то чинили ради задовољавања својих полних страсти.

Осумњичени жртве вребали на интернету између осталог и на Фејсбуку, а дјецу су порнографске фотографије и видео слали путем месинџера, вибера и других апликација. 

Пет дана касније 29. јануара у наставку акције „Карика 2022" због истих кривичних дјела ухапшен је Бањалучанин Ж.К. коме је такође одређен притвор. Како сазнајемо осумњичени је као и раније ухапшени, дјецу вребао преко друштвених мрежа, слао им порнографске садржаје те се дописивао са њима.

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана