Наставак акције „Транспортер“: "Пали" курири,сумњиче их да су довозили кокаин у БиХ

ГС
Наставак акције „Транспортер“: "Пали" курири,сумњиче их да су довозили кокаин у БиХ

БАЊАЛУКА - Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова (МУП( Републике Српске у наставку акције "Транспортер" ухапсили су два лица чији су иницијали Ж.М. и С.Б, осумњичена за организовани криминал у вези са неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога, саопштено је из МУП-а.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Жељко Максимовић из Лакташа и Славко Брборовић из Бањалуке који су били курири за групу Бојана Цвијетића и Јеленка Кнежевића, те довозили кокаин из ЕУ у БиХ.

У току су претреси возила и објеката које користе лица лишена слободе, која ће након криминалистичке обраде бити предата поступајућем тужиоцу, наведено је у саопштењу.

Активности се реализују под надзором Тужилаштва БиХ, прена наредбама Суда БиХ и у сарадњи са Полицијском управом Бањалука.

Акција "Транспортер" покренута је у новембру 2021. године када је ухапшено девет особа због сумње да су се као организована криминална група бавили међународним кријумчарењем марихуане и кокаина. Тада су заплијењена 303 килограма сканка вриједна 1,2 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана