"Ибро из Њемачке" оптужен због пријетњи да ће запалити све у Додиковом кабинету

ГС
"Ибро из Њемачке" оптужен због пријетњи да ће запалити све у Додиковом кабинету

САРАЈЕВО - Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Низама Јамаковића, која га терети да је пријетио да ће запалити све запослене у кабинету тадашњег српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Према оптужници, то учинио 26. новембра 2018. године у 14.52 са свог телефона, са броја мобилног оператера Њемачке. Тада је, како се наводи у оптужници, позвао службени број Предсједништва БиХ и представио се као Ибро из Њемачке, те упутио озбиљне пријетње.

Додиков савјетник Драгољуб Рељић рекао је тада “Гласу Српске” да је позив у Додиков кабинет упућен са њемачког броја и да се особа са друге стране представила као Ибро.

- Почео је да вријеђа говорећи да ће запалити и Додика и његове сараднике. Упућене су такве псовке и бљувотине да је то непримјерено за нормалну комуникацију. Стручна сарадница која се јавила на телефон није могла да понови све те ствари приликом давања изјаве службеницима Агенције за истраге и заштиту (СИПА) - рекао је Рељић.

За главни претрес поступајући тужилац предложио је Суду саслушање шест свједока и извођење око 30 материјалних доказа, преносе "Независне".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана