Група Пакистанаца у Блажују код Сарајева сексуално експлоатисала малољетнике

Срна
Група Пакистанаца у Блажују код Сарајева сексуално експлоатисала малољетнике

САРАЈЕВО - Два мигранта, држављани Пакистана, приведени су због сумње да се баве међународном трговином људима - сексуалном експлоатацијом малољетних лица, саопштила је Гранична полиција БиХ.

Гранична полиција и Служба за послове са странцима су дошли до сазнања да је више лица, држављана Пакистана, на штету малољетних лица која се налазе у прихватном центру у Блажују починило кривично дјело међународна трговина људима /сексуалном експлоатацијом/, о чему је обавијештено Тужилаштво БиХ. Пакистанци су привредни након што су их Гранична полиција и Служба за послове са странцима лоцирали у прихватним центрима.

"Након завршетка планираних мјера и радњи, приведена лица ће бити стављена под надзор у имиграциони центар, до друге одлуке тужиоца Тужилаштва БиХ", напомиње се у саопштењу. Из Тужилаштва су додали да ће малољетна лица, потенцијалне жртве трговине људима, бити смјештена у сигурну кућу до окончања поступка. Директор Граничне полиције Зоран Галић похвалио је акцију припадника Граничне полиције проведену у сарадњи са Службом за послове са странцима.

Галић је нагласио да је Гранична полиција БиХ, уз све проблеме с којима се свакодневно сусреће у недостатку људских ресурса и борби против незаконитих миграција, прва агенција која је идентификовала кријумчаре и трговце људима међу мигрантском популацијом, чиме је још једном исказана јасна опредијељеност ове агенције у борби против свих облика криминала

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана