"Глас" доноси детаље спасавања малољетнице из ријеке Сане: "Нисмо осјетили хладноћу"

Небојша Томашевић
Foto: Стефан Ћорић и Миладин Стојанчић (Фото: МУП РС)

ПРИЈЕДОР - Храбри полицајци који су јутрос из Сане извукли малољетну дјевојку која је ушла у воду кажу да хладноћу воде нису ни осјетили нити су размишљали о својим животима већ им је само у глави било да реагују најбрже што могу и да је спасу.

Све се десило у улици Српских великана код сплава у Приједору, а захваљујући храбрости и несебичности полицајаца Стефана Ћорића, Миладина Стојанчића и Стефана Јовића спашен је млади људски живот.

- Када смо дошли на терен дјевојка  је већ била у води до паса и кренула је све дубље да улази. Одмах смо без размишљања скочили у воду, а док смо дошли до ње већ је била до грла у ријеци те се почела опуштати како би се пустила. Колега је успио ухватити за капуљачу, а ја за десну руку те смо је повукли у плићи дио те извукли на обалу - испричао је полицајац Ћорић.

Додао је да је на обали било возило Службе хитне помоћи и дјевојка је одвезена у болницу.

Храбри полицајци спасили малољетницу из Сане

Према његовим ријечима полицији је о овом догађају стигла анонимна пријава да је једно лице ушло у ријеку Сану вјероватно са намјером да почини самоубиство.

-  Без размишљања одмах смо се упутили на лице мјеста и током доласка био је присутан велики адреналин и циљ нам је био да спасимо људски живот те нисмо размишљали о хладној води. Нисмо ни осјетили хладноћу и драго нам је да смо успјели да спасимо људски живот. Када смо дјевојку успјели да извучемо на сигурно осјетили смо велико олакшање  -  рекао је Ћорић.

Он је истакао да је полицајац у служби грађана свих 24 часа и да је неописив осјећај среће када знате да сте некоме спасили живот

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да су полицајци Стефан Ћорић, Миладин Стојанчић и Стефан Јовић показали велику храброст и несебичност.

- Својим примјером показали су још једном спремност полицијских службеника да жртвују свој живот како би спасили туђи - рекли су у полицији.

Додали  су да је  Полицијска управа  око 10.25 часова примила анонимну пријаву да је са обале ријеке Сане код сплава у Приједору млађа женска особа ушла у воду.

- Брзом интервенцијом поменутих службеника спашен још један људски живот.  Након  указивања помоћи, утврђено да се ради о малољетном лицу - рекли су у ПУ Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана