Драган Шојић пуштен на слободу

Срна
Драган Шојић пуштен на слободу

САРАЈЕВО- Директор Службе за заједничке послове институција БиХ Драган Шојић /61/ пуштен је на слободу, након што је одбијен приједлог Тужилаштва БиХ да му одреди једномјесечни притвор, потврђено је данас Срни из Суда БиХ.

"Суд БиХ је прије два дана донио рјешење у предмету Драган Шојић којим је приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање мјере притвора осумњиченом одбијен као неоснован, те је пуштен на слободу", наводи се у одговору Суда на питање Срне да ли је Шојић пуштен на слободу, који су разлози и да ли су му одређене неке мјере забране.

Шојић је ухапшен 24. маја на радном мјесту у згради заједничких институција БиХ на основу доказа да је починио грубе злоупотребе положаја и средстава користећи их у приватне сврхе, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Спроводећи истрагу, Тужилаштво БиХ и Сипа прикупили су доказе да је починио грубе злоупотребе положаја у вези доласка и боравка на радном мјесту, као и злоупотребе средстава наведене институције, користећи их у приватне сврхе.

"Осумњичени се терети и за непримјерен и незаконит однос према запосленицима наведене службе и кршење њихових људских права, као равноправних грађана и припадника конститутивних народа у БиХ", навели су из Тужилаштва БиХ.

Осумњиченог су ухапсили припадници Сипе, према налогу тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

Он је под истрагом због коруптивних кривичних дјела злоупотребе положаја и овлаштења и проневјере у служби, као и кривичног дјела повреде равноправности човјека и грађанина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана