Детаљи трагедије у Добоју: Увиђај завршен, лице погинуло од мине "Пром-1"

Срна
Детаљи трагедије у Добоју: Увиђај завршен, лице погинуло од мине "Пром-1"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Помоћник директора Републичке управе Цивилне заштите Драган Кос изјавио је Срни да је завршен увиђај на локацији Бецањ у мјесној заједници Лукавица Ријека у Добоју, те да је лице, према првим сазнањима, погинуло од противпјешадијске распрскавајуће одскочне мине - ПРОМ-1.

"Лице је вјероватно страдало приликом откопавања неких чаура, када је активирало мину. Лица која су била са њим нису повријеђена, као што је прво било пријављено, него их је детонација одбацила", рекао је Кос.

Он је истакао да су по дојави Полицијске управе Добој и налогу тужилаштва изашли на терен.

"Извукли смо тијело из минског поља. Сутра ће заједно са нама изаћи и тим Центра за уклањање мина у БиХ /БХМАК/ и заједно ћемо утврдити о којој се тачно мини ради, а према првим сазнањима, ријеч о мини жПРОМ-1ж", истакао је Кос.

Он је рекао да полиција ради на утврђивању идентитета настрадалог лица које је највјероватније из Тешња и има око педесет година.

Директор Центра за уклањање мина у БиХ /БХМАК/ Саша Обрадовић изјавио је Срни да екипе и даље обезбјеђују терен.

Обрадовић је раније изјавио да се несрећа догодила око 15.10 часова, када су тројица цивила ушла у обиљежено минско поље, а наводно су сакупљала чауре артиљеријских граната. /крај/вса/вј/фоно

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана