Четворка малвeрзацијама са некретнинама ојадила фирму за скоро 700.000 КМ

Небојша Томашевић
Четворка малвeрзацијама са некретнинама ојадила фирму за скоро 700.000 КМ

БАЊАЛУКА – Д. К. (45) из Бањалуке, одраније познат по преварама, пријављен је Окружном тужилаштву у Бањалуци због сумње да је са још три суграђанина малверзацијама оштетио предузеће за 681.677 КМ као и акционаре фирме у којој је био директор, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, терете га за незаконито поступање у привредном пословању и оштећење повјерилаца. Тужилаштву су пријављени и И. Ј. (46), Д. Б. (43) и Ј. П. (58) из Бањалуке које терете за оштећење повјерилаца.

Из полиције кажу да је Д. К. кривична дјела починио у августу 2020.

Како сазнајемо, он је некретнине у власништву акционарског друштва у ком је био директор, а које су биле у спору по тужби повјериоца, продао фирми И. Ј. 

Потом је Д. К. овластио Д. Б. за потписивање уговора о продаји непокретности, док је И. Ј. дао пуномоћ раднику Ј. П. да потпише купопродајни уговор.

"Д. К. се сумњичи да је у августу 2020. обављајући послове директора акционарског друштва, незаконито располагао некретнинама акционарског друштва и онемогућио остваривање права акционара на откуп акција. Д. К. је у намјери да нанесе штету повјериоцу, друштву са ограниченом одговорношћу потписао одлуку о продаји некретнина тог акционарског друштва које су биле предмет судског извршења по тужби повјериоца. Затим је дао пуномоћ Б. Д. да потпише уговор о непокретности без одлуке скупштине друштва, чиме је друштву онемогућена наплата на некретнинама које су биле предмет спора и причињена штета од 681.677  КМ, а акционарима штета у неутврђеном износу" саопштила је полиција.

Додаје се да И. Ј. сумњиче да је као директор фирме из Бањалуке дао пуномоћ раднику Ј. П. да потпише уговор о купопродаји некретнина акционарског друштва које су биле предмет судског извршења.

Купопродајни уговор није реализован, односно некретнине нису плаћене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана