Аутом покушао да убије познаника, па усмртио његовог рођака

Небојша Томашевић
Аутом покушао да убије познаника, па усмртио његовог рођака

БРЧКО - Елмир Чолић (25) из Маоче осумњичен је да се намјерно "голфом4" залетио у башту кафића "Ашчилук" у мјесту Горњи Рахићи како би усмртио Зијада Каралића с којим се раније посвађао, али је том приликом повриједио више лица и усмртио Зијадовог рођака Шећу Каралића, који је сједио у башти локала, потврђено је "Гласу Српске".

Све се десило 16. маја, а Чолић је био тешко пијан и након несреће изашао из возила и побјегао, али је убрзо нађен и ухапшен.

Након испитивања у полицији предат је Тужилаштву Брчко дистрикта које је за њега јуче затражило притвор. 

Наводећи његове иницијале, у тужилаштву су рекли да се Чолићу на терет ставља покушај убиства  као и тешка кривична дјела против опште сигурности људи и имовине.

- Против Ч.Е. је отворена истрага због сумње да је  у алкохолисаном стању возилом "голф" у намјери да га лиши живота нагло кренуо према К. З.  који је сједио у башти кафића "Ашчилук" с друштвом. Том приликом нанио му је лаке тјелесне повреде док је тешко повриједио Ш.К. који је преминуо у болници - казао је секретар Тужилаштва Брчко Дистрикта Самир Бегановић.

Истакао је да је осумњиучени својим поступком изазвао непосредну опасност по животе Л.М., Р.А. и М.А. као и других лица који су сједили за истим столом.

Како је саопштено из Тужилаштва Брчко дистрикта притвор за осумњиченог Чолића затражен је због бојазни да ће довршити кривчно дјело које је покушао као и због бојазни од утицаја на свједоке. Приједлог притвора упућен је Основном суду Брчко дистрикта. 

Према незваничним информацијама овом случају претходила је свађа између Чолића и још неких особа међу којима је и био Зијад Каралић.

Извор близак истрази је казао да је осумњиченио Чолић након тога одлучио да се освети Зијаду, али је игром случаја у налету возилом усмртио његовог рођака Шећу.

Зијад Каралић је у фокусу медија био и прије неколико година. Тада је објављено да је, као власник сеоске кафане, осумњичен да је лијековима, у комбинацији са алкохолом, омамљивао госте у свом локалу, након чега их је – пљачкао.

КАЗНЕ

Према Кривичном законику Брчко дистрикта, осумњиченом Елмиру Чолићу пријети дугогодишња робија за дјела која су му стављена на терете.

Према овом законику за покушај убиства које је стављено на терет осумњиченом предвиђена је најмања казна од пет  година, а за тешка кривична дјела против опште сигурности људи и имовине предвиђена је казна од године до 12 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана