Ухапшено 12 дилера спида и марихуане

Дијана Дујић
Ухапшено 12 дилера спида и марихуане

Добој - Полиција је у акцији "Штек", спроведеној на подручју Добоја, Тузланског и Зеничко-добојског кантона, ухапсила 12 особа због неовлашћене производње и промета опојне дроге, омогућавања уживања дроге, тешких крађа и недозвољеног држања оружја или експлозивних материја.

Десет ухапшених су са подручја Добоја, једна особа је из Зенице, а друга је из Добој Истока у Федерацији БиХ. Према незваничним информацијама, ухапшени су: Расим Алдобашић (29), Горан Михајловић (35), Саша Гајић (36), Едвин Медић (38), Петра Јотић (23), Салих Буљубашић (38), Далибор Ђалић (34), Мирсад Бешић (33), Емир Мехмедагић (34) и Едвир Алдобашић (29), сви из Добоја, те Емир Шечић (33) из Зенице и Мухарем Хоџић (23) из Добој Истока.

Начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој Мирослав Милојевић казао је да је полицијска акција "Штек" започета у марту и да је са хапшењем осумњичених завршена. За ухапшене постоји сумња да су у претходном периоду са подручја Зенице нелегално набављали дрогу амфетамин спид и марихуану, коју су посредством мреже уличних дилера продавали на подручју Добоја, Дервенте, Тешња и Добој Истока. Претресено је 13 локација.

- Током акције пронађено је око 280 грама амфетамина спида, око 30 грама марихуане, два пиштоља, мобилни телефони, СИМ картице, три ваге, новац за који се сумња да потиче од продаје дроге, полицијске лисице и други предмети који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелима - изјавио је Милојевић.

Према његовим ријечима, један од пронађених пиштоља доводи се у везу са извршеним кривичним дјелима на подручју Добоја.

- Тај пиштољ доводимо у везу са покушајем убиства које је почињено у марту ове године. Наша оперативна сазнања и индиције указују да ће све бити потврђено послије вјештачења и осталих процесних радњи - рекао је Милојевић.

Он је додао да су највећи број ухапшених повратници у вршењу ових кривичних дјела, а да међу њима има особа које су раније правоснажно осуђиване код надлежних судова.

Горан Михајловић је одслужио затворску казну због убиства. Он је 2007. године осуђен на шест и по година затвора, јер је ножем убио Здравишу Поповића у градском парку у Добоју у августу 2006. године. Мирсад Бешић је и раније хапшен у акцији "Градина 3", која је спроведена у новембру 2009. године, а због трговине дрогом осуђен је на три године затвора. Далибор Ђалић хапшен је у полицијској акцији "Градина" 2009. године, а осуђен је на десет мјесеци затвора. У полицијској акцији "Вила", која је спроведена у фебруару 2012. године, хапшени су Саша Гајић и Салих Буљубашић, који се у то вријеме већ налазио на издржавању затворске казне због препродаје дроге.

Акцију кодног назива "Штек" спровео је Сектор криминалистичке полиције ЦЈБ Добој у сарадњи са Управом криминалистичке полиције МУП-а РС и МУП-ом Тузланског и Зеничко-добојског кантона. Након криминалистичке обраде сва лица ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предата у надлежност Окружног тужилаштва Добој.

Пиштољ

Постоји сумња да је један од два одузета пиштоља користио ухапшени Горан Михајловић и да је из њега у два наврата у марту ове године пуцао на аутомобил BMW којим је управљао Ризах Шкиљо (41) из Шија код Тешња у центру Добоја. Тада није било повријеђених, а на возилу су причињена мања оштећења. Полиција, наводно, није успјела ни код прве ни код друге пуцњаве да пронађе пиштољ, већ само чауре, а Михајловић је одбио да било шта каже инспекторима. Као могући мотив се помиње то што су чланови супротстављених криминалних група. Обојица су одраније позната полицији и доводе се у везу са недозвољеном трговином дроге и другим нелегалним радњама.

Чамац

За два лица постоји сумња да су током ванредног стања током мајских поплава на подручју града починила тешку крађу.

Према незваничним информацијама, ради се о крађи чамца Ронилачког клуба "Бук" из Бањалуке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана