Прњавор: Претукао познаника и отео му мерцедес

Небојша Томашевић
Прњавор: Претукао познаника и отео му мерцедес

Прњавор - Полиција је привела и испитала Дарија Петровића (37) из Прњавора због сумње да је претукао, а потом од суграђанина Миленка Милијаша (40) отео 20 франака, 300 рубаља и неколико марака те аутомобил "мерцедес".

Из Центра јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале Петровића, саопштили су да је он ухапшен 22. јануара јер је исти дан пет минута послије поноћи починио тешку крађу на дрзак начин.

- Осумњичени Д. П. је прво у једном угоститељском објекту у Прњавору пришао М. М. те му уз озбиљне пријетње наредио да преда сав новац који је имао. Затим га је натјерао да га провоза својим аутомобилом по граду. Након краће вожње почео га је ударати и захтијевати да заустави возило, што је М. М. и учинио. Осумњичени је тада узео његов аутомобил и побјегао. Ухапшен је неколико часова након пријаве овог догађаја - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

Додали су да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука по чијем налогу је осумњичени Петровић пуштен да се брани са слободе.

Извор близак истрази испричао нам је да су се Петровић и Милијаш сусрели у кафићу "Стела базени" у Штрпцима код Прњавора. Према његовим ријечима, Петровић је ту дошао с колегом на пиће и прво је провоцирао старије госте, а касније се сукобио с Милијашем.

Власник "Стела базена" Милорад Кондић је испричао да није тачно да је Петровић напао Милијаша и отео му паре у кафани.

- Петровић јесте био у кафићу и малтретирао је старије госте, али ја сам дошао и смирио га. Рекао сам и њему и још некима да се смире те да ћу их почастити пићем, али да не праве проблеме. Тада су се смирили и у кафићу се ништа није догодило - рекао је Кондић.

Додао је да су након неког времена из кафића отишли Петровић и Милијаш и да је чуо да се сукоб између њих одиграо код прњаворског отпада "Гатарић" три километра даље од кафића.

Према ријечима извора блиског истрази Петровић је још у кафићу "Стела базени" од Милијаша тражио да се иду провозати његовим  "мерцедесом" да види да ли је аутомобил добар.

- Хтио је да испробају какав је аутомобил, а Милијаш је на то пристао. Током вожње Петровић је напао Милијаша и отео му новац и аутомобил. Мотив овог сукоба као и околности како се све дешавало још се истражују - казао је извор близак истрази овог случаја.

Мјештани

Познаници Дарија Петровића кажу да не могу да повјерују да је он правио проблем. Према ријечима једног његовог познаника који није желио да се представи, Петровић никада није важио за кавгаџију.

- То је миран човјек који никада није правио проблеме. Зашто је ово урадио зашто га терети полиција то само он зна. Можда је попио чашицу више… - казао је наш саговорник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана