Зворник стан оштетили за 37.000 марака

Н. Т.
Зворник стан оштетили за 37.000 марака

Бијељина - Бивши директор и финансијски руководилац јавног предузећа "Зворник стан" у Зворнику Славко Богићевић и Миле Теслић, те Драган Миловановић из Зворника осумњичени су да су злоупотребама оштетили ово предузеће за 37.198 марака.

Против њих је полиција у Зворнику поднијела извјештај бијељинском Окружном тужилаштву којим их терети за злоупотребу службеног положаја или овлашћења и недозвољено бављење банкарском дјелатношћу.

Према извјештају, Богићевић и Теслић су без ваљане документације закључили уговор са Миловановићем према којем "Зворник стан" мора Миловановићу на име наводног дуга исплатити 30.884 марке. Миловановић је након тога у априлу 2014. године у банци у Зворнику наплатио мјеницу дужника "Зворник стана" на износ од 30.884 марке. Даље се наводи да полиција терети Миловановића да је од 2001. до 2004. године, немајући одобрење за бављење банкарском дјелатношћу, давао позајмице "Зворник стану" у новцу и роби у укупном износу од 30.288 марака. Према полицијском извјештају на основу тога и наводног дуга Миловановић је себи прибавио имовинску корист у износу од 37.198 марака, за које је оштећен "Зворник стан".

У полицији су наводећи њихове иницијале навели да Богићевића и Теслића терете за злоупотребу службеног положаја или овлашћења, а Миловановића за недозвољено бављење банкарском дјелатношћу.

Малверзација у предузећу "Зворник стан" било је и раније, а МУП РС је 2004. године поднио извјештај против тадашњег предсједника Управног одбора предузећа Н. Е. због сумње да је ово предузеће оштетио за 330.704 марке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана