Зворничанка осумњичена за злоупотребу положаја

Срна
Foto: Илустрација

ЗВОРНИК - Против лица чији су иницијали Б.С. из Зворника поднијет је извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бијељини, због сумње да је починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, саопштено је данас из зворничке Полицијске управе.

Лице Б.С. се сумњичи да је у својству руководиоца подручне јединице Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, у септембру 2019. године, приликом доношења рјешења РУГИПП-а и његовог спровођења кроз званичну евиденцију - катастар непокретности, супротно Закону о премјеру и катастру Републике Српске, у листу непокретности на имовини једног предузећа из Зворника брисало све уписе терета и ограничења.

Осумњичено лице је пропустила да у В листу упише забиљежбу да поменуто рјешење, на основу којег је извршено брисање, није правоснажно, чиме је омогућило предузећу да на основу таквог листа непокретности без уписаних терета и забиљежби код нотара закључи већи број уговора о продаји станова лицима која су потом поднијела захтјеве надлежном регистру непокретности да се укњиже као власници купљених некретнина.

Овим радњама оштећено је предузеће из Зворника које је имало уписану забиљежбу извршења на некретнинама првог предузећа, ради наплате дуга у укупном износу од око 109.500 КМ, а која је на овај начин брисана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана