Зворничанка оптужена да је сјекиром убила мајку

Небојша Томашевић
Зворничанка оптужена да је сјекиром убила мајку

БИЈЕЉИНА - Рамза Карајчић из Зворника (62) оптужена је да је у стању смањене урачунљивости убила мајку Намку Кокић (83) тако што ју је сјекиром ударила пет пута у главу.

Оптужницу против ње потврдио је Окружни суд у Бијељини,а  на терет јој је стављено тешко  убиство.

Према оптужници, Карајчићева је злочин починила 25. августа ове године у  њиховој кући у Козлуку. У оптужници се наводи да је убиству претходила свађа између ње и мајке Намке због ранијих несугласица.

-  Током сукоба,  оптужена је мајку прво оборила на под на ходнику, а затим ју је напала мањом сјекиром.  Ударила је мајку пет пута у предјелу чела између очију и нанијела јој тешке повреде које су проузроковале велику  бол и патњу. Усљед тих тешких повреда жртва је  преминула на лицу мјеста - наводи се у оптужници и додаје да је оптужена у вријеме почињења убиства била у стању смањене урачунљивости, али не битно.

Истиче се да је оптужена и поред тога што је починила убиство у афективно-импулсивном стању  била свјесна свог дјела и поступала је с намјером да мајку лиши живота на свиреп начин.

Карајчићева је како се наводи у оптужници, након злочина сјекиру оставила у својој соби гје ју је иначе и држала,  а затим је изшла из куће.

Након неког времена, истог дана  око 18.25 часова оптужена се јавила  у Полицијску станицу Козлук и испричала да је мајку ударила сјекиром у главу. Полиција је одмах изашла на терен и утврдила да је старица убијена. Обдукцијом њеног тијела  је утврђено да је смрт насилна и да је наступила непосредно, усљед оштећења за живот битних можданих центара. У оптужници се наводи да је утврђено да су повреде настале  ударцима сјекире.

Након хапшења Карајчићевој је одређен притвор, а она је током саслушања признала злочин и испричала да је свему претходила свађа између ње и мајке. Признала је да је током свађе  дохватила сјекиру и оштрицом најмање четири пута ударила мајку у главу.

Карајчићева је прије 11 година усмртила и мужа Рамадана Кочића којег је такође убила на свиреп начин -претукла га је будаком насмрт због љубоморе. Он је за тај злочин осуђена на пет година затвора, а казна није била висока због низа олакшавајућих околности.  
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана