Зворничанин пријављен да је украо податке о платној картици, па плаћао рачуне у кладионици

Срна
Зворничанин пријављен да је украо податке о платној картици, па плаћао рачуне у кладионици

ЗВОРНИК - Против Б.Д. из Зворника поднесен је извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бијељини због сумње да је починио кривична дјела неовлаштено кориштење личних података и крађа, чиме је друго лице оштетио за 1.520 КМ, саопштено је данас из зворничке Полицијске управе.

Б.Д. је осумњичен да је почетком маја 2020. године дошао у посјед података о платној картици оштећене, те злоупотребом њених личних података неовлаштено ушао у туђу заштићену компјутерску базу података, са намјером да кориштењем тих података за себе или другог прибави корист или да другоме нанесе штету.

Он је електронским путем, имајући те податке, извршио трансфер новца на електронску платформу једне кладионице у Зворнику, након чега је дио новца који је пребацио са картице подигао у пословници те кладионице, а дио новца је потрошио на спортска клађења.

Осумњичени се терети да је на овај начин причинио материјалну штету оштећеној у износу од 1.520 КМ.

Полицијска управа Зворник апелује на грађане да уколико примијете да им недостаје платна картица или да примијете нерегуларности на свом банковном рачуну, одмах обавијесте своју банку, да би се на вријеме спријечило даље неовлаштено кориштење и сваки други вид могућих злоупотреба.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана