Змај од Шипова штрајкује глађу

nezavisne.com
Змај од Шипова штрајкује глађу

Бањалука - Илија Граховац, познатији као Змај од Шипова, који се налази у притвору у Казнено-поправном заводу Бањалука на Туњицама, штрајкује глађу, потврдио је његов адвокат Душко Томић.

“Овдје се ради о човјеку који, како је током привођења ушао у комби, до овог момента, није ставио кап воде у уста. Он не прихвата по никакву цијену да једе нити да пије воду, док се судија, који му суди, не изузме са његовог предмета”, рекао је Томић у изјави за “Независне”.

Томић је, како истиче, написао жалбу којом тражи хитно пуштање Граховца из притвора, док је предсједника Основног суда у Мркоњић Граду замолио да са овог предмета изузме поступућег судију.

“Ви знате да, када се неком одређује притвор, он мора бити саслушан. А у овом случају то није учињено”, истакао је Томић.

Он нам је раније рекао да се Граховцу суди по оптужбама за наношење лакших повреда младићу који је Змају претходно ножем избо краву.

Из Основног суда у Мркоњић Граду за “Независне” су рекли да је против Илије Граховца подигнута оптужница због кривичног дјела тјелесна повреда.

“Притвор му је одређен ради обезбјеђења његовог присуства главном претресу и трајаће до објављивања пресуде, а најдуже  30 дана, јер се није одазвао на позив суда на главни претрес, нити је пронађен приликом реализовања наредбе за принудно довођење”, рекли су из Основног суда у Мркоњић Граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана