Злочин који је шокирао Модричу: Супругу удавио голим рукама

Горан Обрадовић
Злочин који је шокирао Модричу: Супругу удавио голим рукама

Модрича - Јово Нишић (72) из Модриче голим рукама удавио је супругу Мару (64) у њиховој породичној кући у Дринској улици у овом граду, потврђено је јуче у Центру јавне безбједности Добој.

Према незваничним информацијама, Марино беживотно тијело пронашао је њихов унук, послије чега је Јово отишао у полицију и испричао шта је урадио.

- Након што се Нишић предао, полиција је изашла на лице мјеста и обавила увиђај. Изузети су трагови из куће, а убиство је починио голим рукама, јер су видљиви трагови на врату - рекао је извор близак истрази и додао да се још утврђује мотив убиства.

Комшије породице Нишић јуче су испричале да су остали у шоку кад су чули шта се десило, али да је мотив убиства, које се догодило у суботу ујутро, највјероватније лош однос и честе свађе између брачног пара.

Једна комшиница је испричала да је у суботу ујутру видјела Јову како тужан и нервозан иде некуда пјешице.

- Видјела сам Јову и није био добро, прво сам помислила да се опет нешто разболио. Касније када сам ушла у кућу, зачула сам плач њиховог унука. Прво само помислила да су нешто галамили на њега, али када је дјечак изашао из куће, видјели смо да је у шоку - рекла је она. Додала је да су потом чули унука како говори да је дјед убио баку и да је Јово сам отишао у полицију и предао се.

Према причама других комшија, Мара је била психички нестабилна особа, па је свакодневно галамила и псовала свог супруга и унука. Наводно, није била ни у добрим односима са комшијама, јер је била склона конфликту.

- Јово се често жалио комшијама да му је тешко јер се са женом стално свађа. Управо због тих размирица њихов син је отишао из куће да живи као подстанар, али је своје дијете остављао код родитеља да га чувају - испричале су комшије и додале да Јово болује од дијабетеса.

Један од пријатеља породице Нишић је рекао да је Мару видио у суботу ујутро док је прала прозоре у кући.

 - Изгледало је све нормално, нико није могао да наслути да ће се ово десити. Сви су знали да они имају неких својих породичних проблема, али су се према свим комшијама понашали љубазно и били су коректни - рекао је наш саговорник.

Обоје су били пензионери, направили су лијепу кућу и нису имали већих финансијских проблема.

По налогу тужиоца тијело убијене жене превезено је на просектуру Опште болнице у Добоју, гдје ће се обавити обдукција, да би био утврђен тачан узрок смрти.

Послије криминалистичке обраде Јово Нишић је пребачен у надлежност Окружног тужилаштва у Добоју, које ће донијети одлуку о приједлогу притвора за њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана