Жигић: У јануару затечено девет лица у просјачењу

Agencije
Жигић: У јануару затечено девет лица у просјачењу

ДОБОЈ - На подручју Добоја у јануару је евидентирано девет лица која су просјачила, док их је у истом мјесецу прошле године било свега два, изјавио је данас начелник Сектора полиције добојске Полицијске управе Јовица Жигић.

Жигић је рекао новинарима да су то појединачни случајеви просјачења испред тржних центара и пијаце, те објеката гдје пролази већи број грађана.

Он је навео да лицу које се затекне у просјачењу полиција издаје прекршајни налог и одузима новац који се уплаћује у буџет Српске.

"Наше су претпоставке да они повремено некоме предају тај новац и зато код њих налазимо двије, три или четири КМ, односно никада нисмо затекли износ већи од 10 КМ", рекао је Жигић.

Он је навео да полиција у јануару није затекла у просјачењу ниједно малољетно лице, а ако затекне малољетника, о томе обавјештава локални центар за социјални рад.

Жигић је рекао да током јануара није евидентиран ниједан случај организованог просјачења, подсјећајући на случај из прошле године када је полиција открила минибус у коме су била лица која је требало да се распореде по граду ради просјачења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана