Жена страдала у пожару, ватра прогутала објекат VIDEO

Јелена Станић фото: В.Трипић
Жена страдала у пожару, ватра прогутала објекат VIDEO

БАЊАЛУКА - Жена рођена 1955. године страдала је у пожару који је данас прогутао фирму за прераду спужве "Швам" у улици Бранка Поповића у насељу Лазарево, потврђено је у Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

На лице мјеста изашао је дежурни тужилац Бранко Бјелајац, а увиђај ће бити обављен сутра, јер то данас не допуштају услови на мјесту догађаја.

Пламен је, како сазнаје "Глас Српске", избио око 10.30 часова у помоћном објекту гдје су биле машине за обраду спужве. Командир ватрогасне бригаде Бањалука Мирослав Малинић потврдио је медијима да се сумња да је једна особа погинула у овом пожару.

- Сматрамо да има смртно страдала особа, али детаље ћемо касније изнијети - рекао је Малинић и додао да се ватра није проширила на оближње куће. У гашењу пожара учествовало је 12 ватрогасних возила и 20 ватрогасаца, који су тешком муком успјели да обуздају ватрену стихију.

Радник "Швама" Душко Стипић изјавио је за "Глас Српске" да је први примијетио пожар. Како је испричао, ватра је избила у помоћном објекту гдје је са колегом сјекао спужву.

- Радили смо када смо осјетили дим. Окренуо сам се и видио да се око машине запалила спужва. Покушали смо са два апарата за гашење да спријечимо ширење пламена, а када смо видјели да нећемо успјети, истрчали смо напоље - испричао је потресени Стипић.

Одмах је, каже, отрчао до главне куће на чијем првом спрату су биле четири жене, како би их упозорио на опасност. 

- Колегиница је кренула ка степеницама, када је друга позвала да заједно искоче кроз прозор. Када смо изашли напоље, она више није била са нама. Остала је унутра - испричао је видно потресен Стипић и додао да се на спрату налазио стан власника фирме и канцеларије.

Прије него што су стигли полицајци и ватрогасци, неколико радница је искочило кроз прозоре на првом спрату.

- Прво сам видио дим, након чега је избио пламен висине око 40 метара. Изашли смо на улицу и видјели жене које су запомагале са прозора. Тада се зауставио комби, а три жене су искочиле кроз прозор на кров - рекао је мјештанин Лазарева, који је стајао у близини буктиње и са невјерицом посматрао готово филмску сцену. Пламен и црни дим куљали су из крова док су ватрогасци покушавали да обуздају пламен који је избијао сваки пут на другом мјесту. Од дима гарава и уморна лица ватрогасаца свједочила су о напорима који су поднијели да обуздају пламену неман, која је гутала објекат.

Овај мјештанин је испричао да је изашао из куће чим је са прозора примијетио дим.

- Иако је повод страшан и трагичан, свједочио сам људској солидарности. Сви који су се затекли ту, комшије и пролазници, притрчали су како би помогли унесрећенима - казао је овај комшија који је желио да остане анониман.

Дом здравља

Из Дома здравља су казали да су двије раднице, које су се спасиле из пожара, потврдиле да је њихова колегиница остала заробљена на спрату објекта.

- Након што је пријављено да је једна жена остала у кући, наш љекар је, са заштитном маском на лицу, ушао на мјесто несреће. Међутим, због густог дима, није могао да види ништа, тако да не можемо потврдити да ли је неко остао или не - казали су у Дому здравља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана